Klenotníci radia: To najdôležitejšie, čo by ste mali zohľadniť pri kúpe obrúčok

Klenotníci radia: To najdôležitejšie, čo by ste mali zohľadniť pri kúpe obrúčok

Investujte do kvalitných materiálov

Kvalitný model od nekvalitného rozoznáte tak, že obrúčka je krásne rovná bez zakrivenia a kamene sú správne a presne osadené. Nová obrúčka takisto nesmie mať škrabance, ryhy či šmuhy. 

Aby sa však obrúčky nepoškodili a vydržali rovnako pekné aj po rokoch, odporúčame vám staviť na nezničiteľné 14-karátové zlato a diamanty.

Dámska svadobná obrúčka zo 14-karátového zlata s kosoštvorcovým výbrusom. 

Cena nie je to najdôležitejšie

Kvalita obrúčok nie je úplne o cene, ako skôr o ich spracovaní. Okrem toho, že si budete všímať prevedenie, overte si aj rýdzosť zlata a v prípade diamantov aj certifikát.

Z hľadiska pomeru ceny a kvality je dôležitým faktorom gramáž. Odľahčené obrúčky vážia menej a to znamená, že nižšia je aj ich cena. Ak sú obrúčky plné, gramáž býva väčšia, no takéto obrúčky sú zároveň kvalitnejšie.

Ak sa pýtate, či kvalita ide dokopy s nízkou cenou, môžete si kúpiť aj prepracované modely, ktoré začínajú na cene od 400 eur za kus. 

No ak vám na prevedení vašich snubných prsteňov záleží, nebojte sa investovať viac. Je dobré si uvedomiť, že snubné prstene sú určitou investíciou, ktorá vám má ostať už po zvyšok života.

Zamerajte sa na nadčasovosť a komfort

Vkus sa časom mení, no obrúčky vám ostávajú na celý život. Odporúčame preto vybrať si kvalitné nadčasové modely, ktoré sa vám budú páčiť aj o mnoho rokov neskôr.

Pri výbere obrúčok sa nezabudnite zamerať aj na veľkosť, aby sa vám prstene nosili pohodlne. Veľkosť obrúčky by nemala byť ani príliš voľná, ani príliš tesná, keďže prsty sa vám budú časom meniť.

Obrúčky vyberajte s predstihom

Obrúčky je vhodné vyberať s určitým predstihom, ideálne jeden až dva mesiace pred svadbou. Zároveň nie je dobré si prstene objednávať niekoľko mesiacov pred svadbou. Môže sa stať, že sa vám prsty dovtedy zmenia a budete musieť na poslednú chvíľu upravovať veľkosť šperkov.

Vyberte si spoľahlivého klenotníka

Dôležitým faktorom je aj dôveryhodnosť zlatníctva. Klenotníctvo Amawell vám v tomto smere ponúka viac ako 25-ročnú tradíciu a skúsenosti. V rámci dvojročnej záruky máte k dispozícii bezplatný servis, ktorý zahŕňa aj úpravu veľkosti prsteňa.

Presvedčiť sa o kvalite prsteňov môžete tak, že navštívite naše online klenotníctvo a vyberiete si obrúčky z nekonečnej ponuky. 

Radi vás uvidíme aj v niektorej z troch bratislavských predajní, kde spoločne vyberieme prstene podľa vašich predstáv.