Ako zistiť správnu veľkosť zásnubného prsteňa?

Ako zistiť správnu veľkosť zásnubného prsteňa?

Za štandardných okolností je možné použiť šperkársky pásik na meranie veľkosti, alebo ho nahradiť kúskom papierika, ktorý omotáte okolo prsta a následne zmeriate pravítkom.Ak sa chystáte kúpiť zásnubný prsteň ako prekvapenie, môže byť o niečo náročnejšie vybrať tú správnu veľkosť. Za štandardných okolností je možné použiť šperkársky pásik na meranie veľkosti, alebo ho nahradiť kúskom papierika, ktorý omotáte okolo prsta a následne zmeráte pravítkom.

V prípade, že sa na zásnuby chystáte potajomky, tento postup pochopiteľne neprichádza do úvahy. Pripravili sme pre vás tri praktické tipy, ako zistiť správnu veľkosť zásnubného prsteňa.

„Požičajte" si prsteň zo šperkovnice

V prípade, že vaša priateľka nosí prstene, môžete to mať celkom jednoduché. Skúste si zo šperkovnice „požičať" niektorý z prsteň, o ktorom viete, že jej naozaj sedí a zaneste ho do zlatníctva. V prípade, že chcete objednať zásnubný prsteň online, tak tento „požičaný" prsteň dôkladne premerajte a vyberajte podľa zistených proporcií. Aby ste trafili tú správnu veľkosť, nie je jedno, aký prsteň vyberiete. Presvedčte sa, že ide o kúsok, ktorý vaša partnerka nosí práve na prstenníku.

Porovnajte si prsty na rukách

O niečo menej presnou metódou je porovnávanie. Napríklad v rámci hry alebo inej aktivity skúste navrhnúť, že si porovnáte veľkosť dlaní a prstov. Pokúste sa odhadnúť, ktorý váš prst je svojou veľkosťou najbližší práve prstenníku vašej partnerky a pri výbere sa riaďte podľa toho.

Požiadajte o pomoc súrodenca alebo kamarátku

Kúpa zásnubného prsteňa a chystanie sa na položenie danej otázky nemusí byť v konečnom dôsledku úplne tajnou operáciou. Veľkou pomocou v tomto smere môžu byť súrodenci alebo priatelia vašej partnerky. Nielenže dokážu nenápadne zistiť, aký štýl zásnubného prsteňa má vysnívaný, ale môžu poradiť aj ohľadom tej správnej veľkosti.

...a keď to nevyjde?

V prípade, že napriek snahe sa vám nepodarí trafiť tú správnu veľkosť, nezúfajte. Zásnubné prstene je možné dodatočne zväčšiť aj zmenšiť približne o dve čísla. Platí teda, že čím bližšie budete potrebnej veľkosti, tým lepšie.

Zdroj obrázok:http://elements.envato.com/