Viete, čo prezrádzajú šperky o vašej osobnosti?

Viete, čo prezrádzajú šperky o vašej osobnosti?

Šperky rovnakej farby? Ste zodpovední

Bez ohľadu na to, aké šperky si na seba dáte, vždy musia byť zladené. A to nielen podľa farby, ale aj materiálu. Čiže nikdy nekombinujete žlté zlato s bielym alebo so striebrom. Prípadne rovno siahnete po šperkoch, ktoré ste si v klenotníctve kúpili ako set.

Čo táto precíznosť o vás napovedá? Napríklad to, že patríte k zodpovedným a organizovaným ľuďom. Zladené šperky tiež naznačujú, že sa prezentujete ako profesionál, a tak vás vníma aj okolie.

Niet teda divu, že si k vám vaši blízki či kolegovia chodia po radu. Nielenže im poradíte, ale ochotne sa s nimi porozprávate. Tak čo, sedí tento popis aj na vás?

Ružové zlato pre jemné duše

Od váženejších pováh poďme k tým romantickejším. O ružovom zlate sa totižto hovorí, že ho vyhľadávajú najmä láskaví ľudia s jemnou osobnosťou.

Lásku pritom neprejavujú len k partnerom či rodine, ale aj voči svetu a jeho kráse.

Ružové zlato však ale nie je jediným poznávacím znakom romantických duší.


Takéto povahy majú tiež rady jednoduché jemné retiazky, filigránové šperky alebo kúsky s minimalistickými detailmi.

Perly ako znak múdrosti

Perly bez pochýb patria k najtradičnejším a najkrajším šperkom vôbec. Nosíte ich aj vy? V tom prípade oplývate múdrosťou a skúsenosťami.

Nejde pritom o nadnesené lichôtky, perly skrátka tieto vlastnosti symbolizujú. A to nie je všetko.


O nositeľoch perál sa hovorí ako o vyrovnaných ľuďoch s čistou osobnosťou. Navonok sa zas prejavujú ako osoby, ktorí majú radi pravdu, vernosť a lojálnosť.

Kruhové náušnice a zábava idú dokopy

Vedeli ste, že čo-to o vás povedia aj kruhové náušnice? Zvlášť tie väčšie. Ak si dáte na seba takýto šperk, znamená to, že máte radi zábavu.

Veselú osobnosť a temperament okrem kruhov vyzdvihujú výrazné visiace náušnice, ktoré dokonca nemusia byť rovnaké. Hlavne nech ich je vidno.

Milovníci zábavy, samozrejme, nehľadajú len nadrozmerné náušnice. Ak nájdu výrazný náramok, prsteň alebo robustný náhrdelník, radi sa skrášlia aj týmito kúskami.


Elegancia a tenisové náramky

Keď tenistka Chris Evertová hrala v roku 1987 zápas na U. S. Open, ani len netušila, čo bude nasledovať. Počas hry jej na kurt spadol diamantový náramok.

Samozrejme, po prerušení ho začali hľadať. Tento moment fanúšikov a verejnosť zaujal natoľko, že šperk sa stal ikonou a dokonca si vyslúžil vlastné pomenovanie – tenisový náramok.


Chris Evertová so slávnym tenisovým náramkom. Zdroj: Charles Knight via Vogue.co.uk

Pýtate sa, ako vlastne vyzerá? Pozostáva hlavne z diamantov alebo iných drahokamov, ktoré sú navlečené na tenkej retiazke. Nič výrazné, no zato nadčasové a elegantné.

A presne tak možno popísať aj osobnosť ľudí, ktorí tenisové náramky nosia. Zakladajú si totižto na klasickom a elegantnom dojme, a teda aj na šperkoch, ktoré sa hodia k hocičomu.

Okrem toho platí, že decentné klenoty im umožňujú robiť čokoľvek a kedykoľvek. Napríklad aj šport, pri ktorom sa nechcú ničím obmedzovať.

Vzťah k elegantným šperkom sa vnútorne prejavuje tak, že jeho nositeľ si zakladá na tradíciách a hodnotách.

Napokon už len spomenieme, že rovnako ako tenisové náramky, znakom elegancie sú aj prstene v tvare solitér alebo diamantové náušnice s puzetovým zapínaním.

Konzervatívne diamanty

A keď už spomíname diamanty, viete, že nimi na seba priťahujete pozornosť? Hlavne ak si vyberiete šperk s veľkým a výrazným kameňom.

Ale o to vám v podstate ide – milovníci diamantov chcú oslniť a byť viditeľnejší než ostatní.

Ako sme však naznačili vyššie, tieto vzácne kamene súčasne zosobňujú váš vzťah k tradičnosti a elegancii. O diamantoch sa navyše hovorí, že ich majitelia sú konzervatívni a nemajú radi zmeny. Myslíte si, že to sedí aj na vás?

Tak či onak, diamantom nikdy nič nepokazíte. Práve naopak. Keďže ide o večnú klasiku, šperky s týmito vzácnymi kameňmi budú v móde vždy.

Kúpu takéhoto šperku, napríklad aj v sieti klenotníctiev Amawell, vám teda môžeme len odporúčať.