Spýtali sme sa zákazníkov: Na ktoré vyznanie lásky nikdy nezabudnete?

Spýtali sme sa zákazníkov: Na ktoré vyznanie lásky nikdy nezabudnete?

Tomáš, 32, architekt z Popradu

Priateľku som vzal na výlet do Paríža, aby som ju tam požiadal o ruku. Už od prvého momentu nič nešlo podľa plánu. Do mesta milencov a zamilovaných sme prišli v čase, keď ho zasiahla najväčšia potopa za posledné storočie a väčšina atrakcií bola kvôli tomu zavretá. Keďže hladina rieky Seina bola príliš vysoko, nič nebolo ani z dlho plánovanej romantickej plavby s večerou. Chcelo to vymyslieť záložný plán. Nakoniec sme si kúpili jedlo z krabičky vo vietnamskom bistre, sadli si na trávu pod Eiffelovku a tam som ju prekvapil zásnubným prsteňom. Nakoniec to bol jeden z našich najkrajších výletov, na ktorý radi spomíname.

Kristína, 28, marketérka z Banskej Bystrice

Môj bývalý, s ktorým som chodila len pár mesiacov na strednej, sa mi po mnohých rokoch z ničoho nič ozval. Vraj prišiel na pár dní do mesta a rád by si s niekým vyšiel von. Pozval ma na večeru do bistra a pri burgri sme sa rozprávali o tom, kto má čo nové, o starých časoch – skrátka o bežných veciach. Až na zastávke, počas čakania na spoj domov, sa mi priznal, že ma celé tie roky neprestal milovať a stále na mňa myslí. Keďže sa mi dovtedy asi šesť rokov neozval, bola som v šoku. Jediné, na čo som sa zmohla, bola veta: „Prepáč, ale už musím nastúpiť na autobus."

Katka, 20, študentka ekonómie zo Šale

Na strednej som zažívala prvú lásku a bola som veľmi zamilovaná. Chodila som s chlapcom, ktorý pôsobil ako trochu introvert, veľký romantik a snílek. Blížili sa Vianoce, mali sme si vymeniť darčeky a ja som mala veľké očakávania. Doteraz neviem, čo tým chcel povedať, ale kúpil a daroval mi sadu kuchynských hrncov. Na takéto "vyznanie lásky" asi naozaj nezabudnem.

Erik, 28, mechanik počítačových sietí z Bratislavy

Keďže je karanténa a zákaz stretávania, nemohol som svoje narodeniny osláviť s kamarátmi ani rodinou. Nakoniec sme mali s frajerkou iba pokojný víkend doma a chystali sme sa spolu pozrieť nejaký seriál v televízii. Zrazu sa mi z obrazovky prihovorila moja priateľka, a za ňou sestra, mama a najlepší kamaráti. Všetci si pre mňa pripravil krátke video, v ktorom mi na diaľku zablahoželali a povedali, čo pre nich znamenám. Niečo bolo vtipné, niečo dojemné, zaznela dokonca aj báseň či pieseň sprevádzaná hrou na gitare. Všetko zorganizovala priateľka, ktorá si dala veľkú námahu, každého oslovila, videá zozbierala a zostrihala. Krajšie vyznanie lásky k narodeninám som si nemohol želať.

Vojto, 55, učiteľ z Trnavy

Aj keď som si prešiel rôznymi vzťahmi, najkrajšie vyznanie lásky som zažil asi od svojej mamy. Keď som mal desať rokov, nahneval som rodičov tým, že som im doma rozbil obľúbenú starožitnú vázu. Mama však mala srdce zo zlata a povedala mi na to len: „Aj keď sa na teba občas nahnevám alebo zakričím, zapamätaj si, že ťa vždy ľúbim."

Lenka, 28, čašníčka z Bratislavy

Pre mňa bolo najkrajším prekvapením to, keď ma môj drahý požiadal o ruku. Známi sa nás často pýtali, kedy sa konečne zasnúbime a zoberieme, že už sme dlho spolu. Manžel ich vždy odbil slovami, že to má čas a veď niekedy. Na moje 25. narodeniny mi ale pripravil krásnu oslavu a upiekol tortu, do ktorej schoval prsteň.

Barbora, 33, kaderníčka z Nitry

Moje nezabudnuteľné "vyznanie" sa stalo počas Valentína, ale s romantikou veľa spoločného nemalo. Mám priateľa, ktorý je zlatý, ale občas mu akoby nedopína. Na sviatok zamilovaných ma vzal na rande do kina. Samozrejme som sa poriadne nahodila, namaľovala, učesala, vzala vysoké lodičky. Cestou tam sa akurát strašne rozpršalo a jemu nefungovali stierače. Zastal na kraji cesty, takže som predpokladala, že chce počkať, kým dážď trochu ustane. Okolo nás lietali autá, všade samá voda a môj drahý mi strčil do ruky staré tričko, aby som v najväčšej búrke šla poutierať čelné sklo. Vtedy som mala asi najvyšší tlak, aký kto kedy mohol mať.

Lýdia, 56, predavačka z Košíc

Kedysi bolo zvykom, že chlapci na dedine postavili svojej vyvolenej máj pred jej domom. Aj mne ho kedysi postavil môj manžel, keď ma bol pýtať o ruku. Spolu s kamarátmi z lesa v noci priniesli vysokánsky smrek a ozdobili ho stužkami. Je to krásne a tieto tradície by sa určite mali zachovávať.

Janka, 42, zubárka z Martina

Môj partner bol vždy beznádejný romantik. Ešte počas nášho štúdia na vysokej škole, keď sme boli do seba po uši čerstvo zamilovaní, mi zvykol "vyviesť" kadejaké prekvapenia. Boli to väčšinou také milé malé veci. Povystrihoval mi napríklad srdiečka z novín a rozmiestnil ich po záhrade pred naším dvorom. Alebo mi po ceste z internátu do školy nechával po chodníku rôzne zamilované odkazy.

 

A čo vy? Na aké vyznanie lásky vo svojom živote nikdy nezabudnete? Ak máte chuť a odvahu, podeľte sa s nami o váš príbeh v komentároch na Facebooku.