Spoznajte dizajn a štýly zlatých zásnubných prsteňov v našej ponuke

Spoznajte dizajn a štýly zlatých zásnubných prsteňov v našej ponuke

Aby ste mali výber zásnubného prsteňa ešte jednoduchší, čítajte ďalej a spoznajte dizajn našich zlatých zásnubných prsteňov.

Rozhoduje aj farba zlata

Chystáte sa vybrať zlatý zásnubný prsteň a neviete, kde začať, prípadne ako sa vôbec zorientovať v ponuke? Zlaté zásnubné prstene môžeme v prvom rade rozlišovať podľa sfarbenia, teda prstene z bieleho, žltého, ružového či kombinovaného zlata. Zásnubný prsteň zo žltého zlata je tradičnou voľbou, o niečo populárnejšie sú prstene z bieleho zlata a medzi výstrednejšie zas patria zásnubné prstene z ružového zlata.

Zásnubné prstene zo zlata podľa tvarovania obrúčky

Ak ste už presvedčený pre konkrétne sfarbenie zlatého prsteňa, zostáva si vybrať tvarovanie obrúčky. V tomto smere môžete staviť na osvedčenú klasiku – jednoduchú súmernú obrúčku prsteňa, ktorá môže mať buď ostrejšie alebo naopak, zaoblené hrany. Ďalšou možnosťou je, ak sa obrúčka prsteňa vyznačuje zaujímavým tvarovaním, napríklad elipsou, alebo zakrútením tak, že pre centrálny kameň vytvára ideálny priestor. Ak sa nebojíte extravagancie, pozrite si zásnubné prstene štýlu fantasy či fashion. V rámci nich totiž nevyniká iba kamienok, ale aj samotná obrúčka prsteňa.

Zlaté zásnubné prstene podľa tvaru a usadenia kameňa

Zásnubný prsteň pochopiteľne nemusíte vyberať iba podľa sfarbenia a tvaru obrúčky. Napokon, to najdôležitejšie na zásnubnom prsteni je to, čo ho zdobí. Vybrať si môžete buď drahokam alebo zirkón, no v každom prípade je rozhodujúci aj jeho tvar a spôsob usadenia. Kameň môže byť vsadený priamo do obrúčky, prípadne v dekoratívnej krapni tesne nad ňou. Ak by sme posudzovali popularitu prsteňov cez typ kameňa, tak vrchné priečky obsadzuje práve briliant, rubínsmaragd. Krok vedľa ale určite neurobíte ani vtedy, ak si vyberiete netradičný zásnubný prsteň s perlou.

Ak už máte aj medzi drahokamami svojich favoritov, zostáva si už vybrať iba spôsob usadenia kameňa, resp. ich počet. Absolútnou klasikou je v tomto smere tzv. solitér, teda štýl zásnubného prsteňa, kedy sa prsteň vyznačuje jediným, samostatne usadeným drahokamom. Medzi najobľúbenejšie zásnubné prstene z našej ponuky patria jednoznačne tie s dizajnom solitaire klasik.

Sme presvedčení, že vďaka desiatkami rôznych štýlov práve u nás nájdete zásnubný prsteň, ktorý vás určite chytí za srdce.  

Zdroj obrázok: elements.envato.com