Predajcov sme sa opýtali: S akými nevšednými situáciami ste sa stretli pri kúpe šperkov?

Predajcov sme sa opýtali: S akými nevšednými situáciami ste sa stretli pri kúpe šperkov?

Ak aj vy pracujete s ľuďmi, určite poznáte situácie, keď vás zákazník zaskočí, pobaví či dokonca úplne šokuje.

 

Práca v klenotníctve je väčšinou pokojná a je najmä o úslužnosti, precíznosti a dobrom vkuse. No z času na čas sa našim klenotníkom prihodia aj úsmevné momenty.

 

Zisťovali sme, aké nevšedné zážitky majú asistentky predaja so zákazníkmi, a vybrali sme tie, ktoré vás pobavia najviac.

Na nákupoch s kamarátom Karolom

Zákazník prišiel do predajne a spýtal sa, či môže vojsť aj Karol. Odpovedala som: „Samozrejme, nech sa páči." Zavolal Karola a do predajne vošiel obrovský labrador.

Obrí prst partnerky

Zákazník zle odhadol veľkosť prsteňa, a tak ho prišli vymeniť. Vtipné bolo, že tipoval veľkosť 58 a slečna mala ledva veľkosť 50. Bola udivená, podľa akej mierky prsteň vyberal.

Oddaný snúbenec

Zákazník kupujúci zásnubný prsteň hovorí, že on šperk nebude chcieť vrátiť ani vymeniť: „Ak nepovie partnerka áno, venujem ho inej."

Nachytaný pri čine

Zákazník potajme prišiel kúpiť prsteň pre svoju partnerku. V predajni mu zrazu zvoní telefón a ozve sa mu jeho partnerka s otázkou, kde je. 

V snahe uchovať tajomstvo zaklamal, že zostal ešte v práci. Na to mu však partnerka povedala, nech sa otočí, pretože ho vidí. 

Zhodou okolností išla s kamarátkami nakupovať do toho istého centra. Nakoniec sa zasmiali a dáma si vybrala prsteň podľa svojho vkusu.

Ako vymenený

Zákazníčka nám odovzdala prsteň na opravu a vyčistenie. Keď si však poň prišla, nastala veľmi humorná situácia. Tvrdila totiž, že to nie je jej šperk. Vraj sme sa celkom určite pomýlili.

Napokon ale vysvitlo, že zlatník jej ho opravil a vyleštil tak, že ho nespoznala. Vyzeral oveľa krajšie ako predtým. Nakoniec sme sa všetci na tom len zasmiali.

Skromná snúbenica

Niekedy sme skôr policajti než poradcovia. V klenotníctve mávame rušno, najmä vtedy, keď sa tu stretnú dvaja dominantní partneri

Občas nastane situácia, že zákazníčka by si priala honosnejší zásnubný prsteň, napríklad s diamantom, no zákazník mal predstavu prsteňa so zirkónom. Potom sa pred nami pohádajú a každý si odíde inou cestou.

No stali sa už aj opačné situácie, keď slečna chcela jednoduchší prsteň, zatiaľ čo pánovi sa páčil ozdobnejší štýl.

Nepohodli sa a pán sa urazil na slečnu, pretože jej chcel venovať výnimočný prsteň. Nakoniec však ustúpil s tvrdením, že nech sa páči najmä slečne, pretože ho bude nosiť ona.

Soľ nad zlato, zirkón nad briliant

Aby zákazník zistil, či ho má partnerka naozaj rada, kúpil jej briliantový aj zirkónový prsteň. 

Najskôr jej venoval ten zirkónový. Až keď videl, že sa tešila aj z lacnejšieho prsteňa a neriešila cenu, potom jej daroval aj ten druhý – pravý briliantový prsteň.

Prsteň, ktorý skončil na malíčku

Zákazník si chcel zásnubný prsteň pre lepšiu predstavu vyskúšať na malíčku, no zasekol sa a nechcel ísť z prsta dole. Riešili sme to aplikovaním krému a jemne sme prsteňom otáčali. 

Nakoniec prsteň dal dole a aj ho kúpil. Neskôr sa k nám vrátil kúpiť aj obrúčky a šperk na krstiny. S partnerkou sú spolu dodnes, z čoho máme nesmiernu radosť. 

Zásnuby priamo v klenotníctve

Zákazník s partnerkou prišli do predajne kúpiť darček k jej narodeninám. Pán navrhol, aby si rovno pozrela nejaký pekný prsteň. 

Ona len tak zo žartu zareagovala, že či zásnubný, na čo jej mladý pán pohotovo odvetil: Áno, vyber si zásnubný prsteň." 

Vybrala si prsteň, pán ho zaplatil, kľakol si na koleno a požiadal svoju partnerku o ruku.

Zažili ste aj vy nejakú humornú situáciu spojenú práve s kúpou zásnubného prsteňa? Napíšte nám do komentárov na našej facebookovej stránke.