Náušnice podľa typu tváre: Viete, ktoré sa vám hodia najviac?

Náušnice podľa typu tváre: Viete, ktoré sa vám hodia najviac?

Hoci náušnice patria k menším doplnkom, nepochybne dotvárajú dokonalý zovňajšok. Tieto šperky totižto zvýraznia váš vkus a upriamujú pozornosť na tvár.

Náušnice si však nevyberajte len tak bez rozmyslenia. Aby vám sadli a zvýraznili črty, zvoľte si také, ktoré sa hodia k vášmu typu tváre. 

Okrúhla

Na prechádzke po ulici by ste stretli najviac žien práve s okrúhlou tvárou. 

Ak je aj vaša tvár rovnako dlhá, ako sú široké lícne kosti, a okrem toho máte guľatejšiu bradu a líca s jemnými ženskými kontúrami, budú pre vás ideálne dlhé visiace náušnice.
Prečo? Zámerom totiž nie je tvár opticky ešte viac zaguľatiť krátkymi napichovacími náušnicami, ktoré pri okrúhlej tvári pôsobia nenápadne.

Rovnako vám neodporúčame ani veľké kruhové náušnice, pretože aj tie spôsobujú výraznejšie zaguľatenie tváre. 

Po nasadení náušníc chcete skôr dosiahnuť, aby vaša tvár vyzerala štíhlejšie a tvar náušníc ju vizuálne natiahol. No a na to sú dlhé visiace náušnice ako stvorené.

Ideálne by ich tvar nemali zdobiť ani žiadne malé slzičky a im podobné ozdoby. Pri okrúhlej tvári platí, že čím sú dlhé náušnice jednoduchšie, tým lepšie. Napríklad ako tieto z ponuky Amawell.

Dlhé visiace náušnice zo žltého zlataVisiace náušnice z bieleho zlata so srdiečkami

Štvorcová

Čelo, ktoré nevyčnieva a je rovnako široké ako sánka a brada. To sú charakteristické črty štvorcovej tváre.Ak aj vy máte peknú a súmernú tvár s výraznejšou líniou sánky, najlepšie vám pristanú okrúhle náušnice.

Pri ostrejších črtách štvorcovej tváre v podstate platí presný opak toho, čo pri oválnej tvári.

Guľaté a okrúhle tvary náušníc vytvoria s vašou tvárou výború kombináciu, ktorou na seba upútate všetky oči. 

Nasadiť si však môžete aj dlhšie náušnice na retiazke, no zvoľte modely s okrúhlym zakončením alebo kruhovými príveskami.

Kruhové náušnice z ružového zlata Náušnice z bieleho zlata so zirkónmi

Diamantová

V hlavnej úlohe diamantovej tváre sú oči. Tvár je totiž okolo nich najširšia a smerom k brade a čelu sa zužuje.
Pri diamantovej tvári sa dokonca tieto dve časti zužujú takmer rovnako, čo vytvára veľmi vzácne črty ženskej tváre.

Niet sa preto čomu čudovať, keď k diamantovej tvári najlepšie pristanú diamantové náušnice. Brilianty totiž veľmi často nájdete na napichovacích náušniciach či na tých krátkych visiacich.

Krok vedľa nespravíte ani s retiazkovými náušnicami, ktoré krásne zarovnajú širšie oči s užšou bradou. 

Ak k tomu zvolíte vhodný typ účesu, dokonalý zovňajšok vám budú všetci závidieť.

Visiace náušnice zo žltého zlata s drahokamamiNáušnice z bieleho zlata so zirkónmi

Srdcová

Srdcové tváre spoznáte podľa širšieho čela a užšej sánky aj brady. Tá je, na rozdiel od štvorcovej tváre s výraznejšou líniou, pri srdcovej tvári takmer neviditeľná.
Ako toto rozloženie tváre vyrovnať? Kontrast medzi širšou vrchnou časťou tváre a užšou spodnou dokonale vyplnia náušnice s okrúhlym spodkom.

 

Vítané sú najmä tie v tvare slzy. Či už zvolíte tie napichovacie, retiazkové alebo visiace, dbajte na to, aby ich spodná časť vždy mala okrúhly tvar. Dva tipy tu máme aj z klenotníctva Amawell

Diamantové náušnice z bieleho zlataNáušnice zo žltého zlata so zirkónmi

Oválna

Hovorí sa o nej ako o perfektnej tvári. Samozrejme, len z toho matematického hľadiska, keďže každá jedna tvár je sama osebe dokonalá.Keď má žena oválnu tvár, znamená to, že sa jej nie príliš veľké ani úzke čelo postupne rozširuje k vyššie posadeným lícam. No a od nich sa zase pravidelne zužuje k okrúhlej brade.

V prípade, že sa aj vy každý deň pozeráte na oválnu tvár v zrkadle, máte šťastie. K rozmerovo perfektnej tvári totiž môžete kombinovať náušnice takmer všetkých tvarov.

Prečo len takmer? Dlhé náušnice, ktoré najlepšie pristanú ženám s okrúhlou tvárou, by oválnu tvár zbytočne predlžovali.

Avšak napichovacie alebo menšie či väčšie kruhové náušnice budú k vašej oválnej tvári ladiť ako žiadne iné.


Malé kruhové náušnice z bieleho zlata so zirkónmi

Napichovacie náušnice z bieleho zlata so zirkónmi

Či už je vaša tvár oválna, okrúhla, diamantová alebo srdcová, máte istotu, ktoré náušnice budú s vašou tvárou tvoriť perfektnú dvojicu. Teraz si už len vybrať z nekonečnej ponuky náušníc Amawell také, ktoré vám pristanú najlepšie.